Left Terugkeren naar winkel
Besteloverzicht

Je winkelwagen is leeg

Versterk je weerstand en immuunsysteem

Weerstand

Bij Green Vitality geloven we sterk in de kracht van de natuur als het gaat om het versterken van onze weerstand en het ondersteunen van een gezond immuunsysteem. Het is belangrijk om dit het hele jaar door te voeden. Ons lichaam heeft een natuurlijk afweermechanisme, dat ons beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Denk aan ziekteverwekkers, toxines en de jaarlijkse verkoudheid rondom december. Zorg daarom goed voor je immuunsysteem. Dan voel je je vitaal en energiek, het hele jaar door.

Kruiden en planten als natuurlijke bondgenoten

Kruiden en planten hebben al eeuwenlang een belangrijke rol gespeeld in diverse traditionele geneeswijzen over de hele wereld. Ze bevatten een schat aan bioactieve stoffen die ons lichaam kunnen helpen om gezond te blijven en ons immuunsysteem te versterken. Bij Green Vitality hebben we zorgvuldig een selectie gemaakt van krachtige kruiden en planten. Zo staat een groot deel van onze kruiden bekend om hun immuunversterkende eigenschappen.

Wist je dat

De termen "weerstand" en "immuunsysteem" worden soms door elkaar gebruikt. Toch verwijzen ze beiden naar verschillende aspecten van de gezondheid van het lichaam

Weerstand

Bij weerstand wordt er vaak gesproken over het vermogen van het lichaam om zich te verdedigen. Het lichaam verdedigt zich dagelijks tegen ziekteverwekkers en andere schadelijke invloeden van buitenaf.
De term omvat niet alleen de reactie van het immuunsysteem op deze aanvallen. Ook andere fysiologische systemen die bijdragen aan de bescherming van het lichaam vallen onder weerstand.
Denk bijvoorbeeld aan de huidbarrière, het maag-darmkanaal en de ademhalingswegen. Heb je een sterke weerstand? Dan is je lichaam beter in staat om ziekten te voorkomen of te bestrijden. Een sterkere weerstand is een vitaler lichaam.

Immuunsysteem

Het immuunsysteem is een specifiek onderdeel van je weerstand.
Het is een complex netwerk van cellen, weefsels en organen die samenwerken. Samen beschermt dit netwerk het lichaam tegen infecties en ziekten. Simpel gezegd; het immuunsysteem vindt schadelijke ziekteverwekkers zoals bacteriën, virussen, schimmels en parasieten en vecht tegen ze om je gezond te houden.
Je immuunsysteem bestaat uit twee onderdelen.
Onderdeel 1; het aangeboren immuunsysteem. Een snel en niet-specifiek systeem dat reageert op ziekteverwekkers.
Onderdeel 2; het adaptieve immuunsysteem. Dit onderdeel biedt specifiek en langdurig bescherming na blootstelling aan een bepaalde ziekteverwekker.