Left Terugkeren naar winkel
Besteloverzicht

Je winkelwagen is leeg

Bescherm jezelf tijdens de Week van de Teken

Bescherm jezelf tijdens de Week van de Teken

Van 22 tot 26 april is het de Week van de Teken. Afgelopen week was een periode waarin er extra aandacht besteed wordt aan het voorkomen van tekenbeten en tekenziekten zoals de ziekte van Lyme. Jaarlijks worden ongeveer 1,5 miljoen mensen in Nederland gebeten door teken. Zo’n 27 duizend mensen krijgen daardoor de ziekte van Lyme. Een kleiner aantal wordt getroffen door andere teken overdraagbare ziekten zoals tekenencefalitis (TBE). Deze week van bewustwording wordt georganiseerd door Stigas, in samenwerking met tal van andere organisaties, en richt zich op iedereen die werkzaam is in de groensector en liefhebbers van de natuur.

Voorlichting blijft essentieel

Uit een poll van Stigas bleek vorig jaar dat veel werkenden in de agrarische en groene sector al voorlichting krijgen over het veilig verwijderen van teken. Toch blijkt er nog veel winst te behalen. Bedrijven kunnen meer aandacht besteden aan het maken van duidelijke afspraken, het inschatten van risico's en het verstrekken van beschermingsmiddelen tegen teken. Daarnaast is er behoefte aan meer voorlichting over het voorkomen van tekenbeten. Voor wie in de natuur werkt, blijft preventie van tekenbeten van essentieel belang.

Ga goed voorbereid op pad!

Tijdens deze week is er volop aandacht voor teken op websites en in nieuwsbrieven van deelnemende organisaties. Veel bedrijven verstrekken voorlichting en delen informatiemateriaal online om bewustzijn te vergroten en tekenbeten te voorkomen. Bij Green Vitality geloven we in het belang van preventie en natuurlijke oplossingen. Ontdek onze preventiemethoden en natuurlijke producten die kunnen helpen bij het beschermen tegen tekenbeten en het bevorderen van een gezonde levensstijl.

Annelies Hendriks