Left Terugkeren naar winkel
Besteloverzicht

Je winkelwagen is leeg

Warmere eerste lente maanden, teken eerder actief!

Warmere eerste lente maanden, teken eerder actief!

Na de donkere, natte, kille wintermaanden staan we te springen om te genieten van de eerste lentezon. De website tekenradar.nl waarschuwt dat teken eerder uit de winterrust komen doordat de eerste maanden van het jaar warmer zijn geweest dan normaal.

Eerste meldingen al binnen

Er zijn al tientallen meldingen binnengekomen van tekenbeten en besmettingen met de Ziekte van Lyme. Uit cijfers van het RIVM blijkt dat mensen elk jaar mensen 1,5 miljoen tekenbeten oplopen. Niet elke teek is besmet. Ongeveer 27000 mensen krijgen de ziekte van Lyme, van wie er 1000 tot 1500 mensen langdurige klachten houden.

Ondanks dat teken het actiefst zijn in de zomer, is het verstandig ook in de lente en herfst bewust te zijn van hoe je een tekenbeet kunt voorkomen. Bedek lichaamsdelen door lange mouwen en broekspijpen en een pet of hoed. Gebruik daarnaast bijvoorbeeld Teekaway, een 100% natuurlijk middel, om op je huid te smeren. Dit product bevat etherische oliën waar teken een afkeer van hebben. Daardoor wordt de kans op een beet verkleind.

Ga voorbereid op pad

Met ons Eerste Hulp Setje ga je goed voorbereid op pad. Daarin zitten vier producten die je direct kunt gebruiken bij een tekenbeet: een tekenkaart om de teek goed te verwijderen (net als een tekentang), Teekaway, Wandelrood zalf met natuurlijke ingrediënten voor op de plek van de beet, en Kaardebol tinctuur.

Daarnaast is het goed om te zorgen dat je weerstand op peil is. Met een gezond en vitaal lichaam heb je minder kans dat een besmetting zich uit in klachten door Lyme. Ook je mindset is daar bij belangrijk. Laat je niet weerhouden om volop te genieten van de natuur om je heen!